За нас

мисия

Мисия

Грижа, на нас възрастните е, да създадем подкрепяща и развиваща среда за всяко дете, така че то да расте уверено, активно, любопитно и спокойно. Партнирайки с нашите родители, специалистите на ЧДГ „Д-р Петър Берон“ изграждат сигурна среда, общност от отговорни и заинтересовани възрастни, които работят за интересите и нуждите на всяко дете.

екип

Екип

Нашите учители са опитни и уверени млади специалисти, които са отдадени на грижата и обучението на децата. В ежедневието си децата всекидневно са подкрепяни от детски психолог и логопед, които проследяват тяхното развитие и спомагат за развитие на различни социални и езикови умения. Детският психолог изготвя индивидуална програма за адптация на всяко ново дете и подкрепя родителите по отношение въпроси, свързани с детското развитие. Медицинската ни сестра всяка сутрин осъществява медицински контрол и подкрепя работата на своите колеги.

местоположение

Местоположение

ЧДГ „Д-р Петър Берон“ е разположена в спокойния и модерен квартал „Витоша“, в непосредствена близост до планината.

 

база

База

Ние разполагаме с прекрасна, широка, слънчева и удобна сграда. Нашата частна градина се помещава в отделен корпус, част от нашето основно училище. За най-малките деца сме отделили отделни стаи за игри, тихи спални помещения и зала за хранене. Разполагаме с широко, обезопасено пространство на двора, пригодено за игра, специално създадено за малки деца.

храна

При нас децата се хранят четири пъти:

  • Сутрешна закуска
  • Междинна закуска (пресни плодове и зеленчуци)
  • Обяд с тристепенно меню (супа, основно, десерт под формата на сезонни плодове)
  • Следобедна закуска

Храна

Здравословното и балансирано хранене е важен аспект от ежедневието на децата. Ние подкрепяме децата да опитват различни храни, да се изненадват с вкусове и да се наслаждават на храната. Ние приготвяме храната си, тук, на място. Тя е изцяло съобразена с изискванията на МЗ. Нашият специалист по хранене с грижа и отговорност изготвя всеки ден здравословно и вкусно меню, включвайки различни групи храни (въглехидрати, протеини, мазнини).

Нашата цел е да осигурим на децата правилно балансиран и здравословен хранителен режим, с включени много сезонни плодове и зеленчуци. Ранното привикване към природосъобразно хранене, както и добрите маниери на масата, са наши приоритети.

При необходимост можем да изготвим индивидуални хранителни режими.

групи

Групи

  • 3 годишни – Рибки
  • 4 годишни - Кончета
  • 5 годишни - Лисички